Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kristian Talvik- akvarellutställning i Klädesholmens bibliotek

september 6, 2022 | 10:00 - 12:00

Utställning 3 tom 14 september

Vernissage lördag 3 september kl 12-16

Landskapsmåleri är för mig ett sätt att umgås med naturen, både den stora som hav, fjäll och den lilla i den egna trädgården. Naturen växlar ständigt, med vädret, med årstiderna och med tiden på dygnet. En mångfald långt utöver den mänskliga fantasins gränser.

Att försöka fånga något av denna mångfald är vad som särskilt lockar mig i måleriet. Oftast målar jag helt och hållet inför motivet, med en lätt bearbetning i ateljén. Detta ger en förhöjd känsla och annan energi än att arbeta efter förlagor. Det är en direkt och oförmedlad arbetsmetod som särskilt lämpar sig för akvarell.

Landskapsmåleri kan vara mer eller mindre avbildande, men oberoende av vilken bildmässig tolkning man väljer är det för mig viktigt att försöka fånga det specifika i ögonblicket – eller åtminstone i timmen. Det blir oftast ganska föreställande bilder, men mycket har hänt sedan impressionismen och varje tid har sitt uttryck varför jag tvekar att placera mina bilder i någon speciell kategori.

Jag bor på Orust och har också en ateljé i Funäsdalen.

Ateljé Akvarell är öppen för besök året om, ring för att bestämma tid (tel 0706 453342). Där kan du se mina senaste alster och även äldre bilder. Välkommen!

Detaljer

Datum:
september 6, 2022
Tid:
10:00 - 12:00

Arrangör

Klädesholmens Samhällsförening

Plats

Biblioteket Klädesholmen