Sillens Dag och Nationaldagsfirande på Klädesholmen den 6 juni

maj 28, 2023 | På gång, Uncategorized

Den 6 juni är det dags för Sillens Dag på Klädesholmen med försäljning av årets sill, försäljning av silltallrik , lotterier, sill-och chokladhjul, marknad, uppvisning av Sjöräddingssällskapet  mm mm.

Evenemanget startar kl 11.00 och pågår fram till ca 14.45 då vi övergår till att fira Sveriges Nationaldag i Parken vid badstranden mellan 15.00 – 16.30. I parken blir det barnteater, försäljning av fika och musik. Medtag egen picnic för en trevlig stund i gröngräset.

Utförligt program finns i Tjörns evenemangskalender på tjorn.se och på Sillens Dags facebooksida.

Gratisbussar kommer att avgå från kommunhuset i Skärhamn och ishallen  i Stansvik. Bussar  avgår 10.40 -14.30 från Skärhamn och 10.45-14.30  från Stansvik. Sista bussen från Klädesholmen går 16.30. Ändringar kan förekomma så kontrollera på plats att tiderna inte ändras.

Det finns få parkeringsplatser på Klädesholmen. Längst in på Industrivägen finns ett begränsat antal avgiftsbelagda platser (Swishbetalning).

Utöver aktiviteterna kring Sillens dag och nationaldagsfirandet  händer följande

kl 11-15 är det utställning i KIF-huset vid Klädesholmen Östra. Björn Wångblad ställer ut.

kl 12 – 15 har Sillmuseet öppet så passa på att bekanta er med Sillens betydelse för Klädesholmen. (entre 40 kr/pers).

ICA Almö Livs Klädesholmen öppnar sin butik den 5 juni och på Sillens Dag har man  speciella erbjudanden och aktiviteter vid affärslokalen granne med Sillmuseet.

Välkomna till en heldag på Klädesholmen!

Film i Röda korslokalen måndag 11 mars kl 18.30

Måndagen den 11 mars visas filmen Barbie ,med Ryan Gosling och Margot Robbie,  i Röda Korslokalen på Postliden, Klädesholmen. Filmen börjar 18.30 och är 1 tim och 54 min lång Kaffe/te och macka 60 kr Parkering vid Klädesholmen Östra eller vid kyrkan....

Film i Röda Korslokalen onsdag 17 januari

Dags för bio igen i Röda Korslokalen på Postliden på Klädesholmen onsdag 17 januari. Vi börjar redan kl 17.30 med att Ö-kända spelar och filmen startar sedan kl 18.30. Kaffe/te och macka 50 kr Vi visar Oppenheimer, regi och manus av Christopher Nolan, en film om den...

Juldopp mm info

Dags för ett juldopp i badviken på Klädesholmen på julafton kl 11.00. Samhällsföreningen bjuder på glögg och pepparkakor till alla modiga badare och åskådare. Biblioteket på Klädesholmen har stängt under följande dagar under helgerna. Lördag 23 december , tisdag 26...

Lucia i Klädesholmens kyrka 15 december kl 18.00

EFS önskar alla välkomna till Klädesholmens kyrka fredag den 15 december kl 18.00 för att se och höra på Luciatåget ! Svenska kyrkans medier har blivit hackade i hela Sverige och kan därför inte annonsera på vanligt sätt i sina digitala kanaler.

Jul på Klädesholmen lottlistor

Här kommer listor över lotterierna på Jul på Klädesholmen. Vinsterna hämtas  torsdag  7 december melllan kl 17-19 i Klädesholmens bibliotek. Kontakta Lena Palmqvist på telefon 0730281001 om du inte kan hämta ut din vinst.

Välkomna till Klädesholmen den 2 december 2023

Nu är det adventstider och dags för en heldag på Klädesholmen. Vi börjar kl 12.00 med vernissage i biblioteket där Elisabet Rosenlund har konstutställning. Kl 16.00 startar Samhällsföreningens traditionella julevent på torget då granen tänds. Man kan även göra ett...